fbpx

Postoje namirnice koje se međusobno ne podnose, ali zato ima mnogo onih koje u međusobnoj kombinaciji čine savršen par. Takve bi namirnice što češće trebalo jesti zajedno. Takvu savršenu kombinaciju čine brokula i rajčica. One su savršen antikancerogeni spoj, posebno za muškarce, jer ih zajedno štite od raka prostate.

Antikancerogeno djelovanje

Svaka namirnica za sebe djeluje antikancerogeno, no prema istraživanju, što ga je provelo Sveučilište Illinois, te dvije namirnice zajedno imaju znatno jači učinak od svake posebno.

Napravite umak od brokula i rajčica i poslužite ga s tjesteninom i imate savršen obrok kojim ćete pomoći svom muškarcu da ostane zdrav. Rajčice se osim s brokulom jako dobro slažu s avokadom. Naime, prema istraživanju što ga je provelo Sveučilište Purdue, karotenoidi, odnosno velika skupina žutih, crvenih i narančastih pigmenata u povrću i voću, među kojima je i rajčica, ne apsorbiraju se u dovoljnoj količini ako se ne jedu s namirnicama koje sadrže male količine masti. Upravo zato je likopen iz rajčice najbolje iskoristiv ako se rajčica pojede na salatu s četvrtinom avokada.

4 rosemary meatMeso s roštilja nije uvijek zdravo, posebno ako na nekim mjestima zagori. Ti su dijelovi navodno kancerogeni i valja ih izbjegavati. No postoji trik zahvaljujući kojem možete uživati u svom odresku s roštilja. Prema istraživanju starom četiri godine, meso valja posuti ružmarinom, koji sadržava antioksidans koji će spriječiti stvaranje kancerogenih čestica.

Izvor: glas-slavonije.hr

Comments powered by CComment