fbpx

Dodatci prehrani

Panax Ginseng

Ginseng je jedan od najpopularnijih biljnih preparata, možda najpoznatiji po tradicionalnoj kineskoj upotrebi za poboljšanje memorije i poboljšanje energetske razine organizma. Međutim, osim ovih postoje i mnoge druge koristi. Za početak, ginseng je adaptogen, što znači da pomaže vašem tijelu da lakše izdrži psihički i fizički stres.  

Kao 'adaptogen', ginseng pokazuje djelovanje protiv umora, anti-stres i anti-aging, kao i opće poboljšanje mentalnih i fizičkih performansi koje su prepoznate u terapijskim indikacijama dopuštenim od raznih regulatornih agencija. 

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Potiče i povećava sintezu kolagena i hijaluronske kiseline

Kolagen i HA veoma su važni za zdravlje kože, zglobove i vezivno tkivo. Međutim sposobnost ljudskog tijela za regeneraciju i tvorbu kolagena opada u 25 godini. Kako od 35 do 55 godine starosti, razina kolagena pada 40% što rezultira stvaranjem bora


Također sinteza HA opada nakon 20, što pridonosi mnogim aspektima starenja:
• Tanka, naborana koža
• Osteoartritis (80% ljudi), smanjena fleksibilnost
• Upale, oslabljen imuno sustav
• Problemi sa srcem

 Ako je u dobi od 20 godina HA u ljudskom organizmu 100%, smanjuje se za:koža

• 35% u dobi 30

• 55% u dobi 50

• 75% u dobi 60

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Kolagen za kožu i zglobove

Da li ste znali da?

  • je kolagen* najzastupljenija bjelančevina u ljudskom tijelu i sastavni dio kože, kose i noktiju?
  • se starenjem stupanj sinteze kolagena u fibroblastima** smanji za 1% godišnje.
  • glatka, elastična i zdrava koža i kosa pruža mladolik izgled i ogledalo je naših godina i odraz raspoloženja . Za čvrstoću i elastičnost kože su odgovorna kolagenska vlakna koja se zajedno sa elastinom nalaze u dermisu.
  • nakon 25.godine života kolagen počinje gubiti svoju fleksibilnost i njegovo obnavljanje se usporava.

S godinama se povećava i aktivnost enzima koji razgrađuju kolagen što se očituje u gubitku čvrstoće i fleksibilnosti kože te pojavom prvih bora na licu.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

U svjetlu novih rezultata, uloga vitamina K za naše zdravlje može se usporediti sa značajem vitamina D. Ima važnu ulogu u formiranju zglobova i stijenki krvnih žila, važan je za rast stanica i zdravlje kostiju, no prvenstveno je poznat po svojoj ulozi u zgrušavanju krvi.

Vitamin K protiv osteoporoze

Gustoća kostiju doseže svoj maksimum u dobi od 20-25 godina, kada koštana masa prestaje rasti. Zbog toga je već u mladosti važno obratiti pažnju na pravilnu prehranu i dodatke prehrani kako bismo sačuvali zdravlje naših kostiju.

Istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina K može povećati gubitak koštane mase kao i rizik od osteoporoze i lomova, dok unos vitamina K pomaže formiranje kostiju te ugradnju kalcija u kosti, pa ne dolazi do njegovog taloženja na stijenke krvnih žila.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Osteoartritis, degenerativna bolest zglobova, danas pogađa milijune ljudi. Može zahvatiti bilo koji zglob, međutim većinom je lokaliziran u područjima cervikalne kralješnice, na rukama, koljenu i stopalima. Iako osteoartritis koljena i nije najčešći, to je ipak osteoartritis koji najviše ograničava kretanje.

Glavni način liječenja su analgetici i nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID). Međutim, prekomjerna uporaba ovih preparata ima i svoje ozbiljne nuspojave kao što su  žgaravica i ulkusi u probavnom sustavu.

S ciljem da osobama s osteoartritisom ponudi dugotrajnije alternativno rješenje bez nuspojava, francuska tvrtka „Bio Serae  Laboratories“ osmislilo je inovativnu formulu koja pruža olakšanje, a da se pri tome koristi manja dozu preparata.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

chia gojiJedino što je super kod superhrane je to što ima super-marketing, piše Daily Mail u članku u kojem britanski stručnjaci za zdravu prehranu razbijaju mitove o trendi namirnicama koje su zaludjele svijet i bez kojih mnogi poklonici zdrave prehrane više ne mogu niti zamisliti život - bez obzira na to što su im cijene astronomske, a njihovo blagotvorno djelovanje na organizam zapravo uopće nije znanstveno potvrđeno.

Nalijepite na namirnicu oznaku "superhrana", stavite ju na policu s eko-proizvodima, nabijte joj cijenu i na etiketi navedite da stiže iz nekog egzotičnog lokaliteta i da ju tamošnje stanovništvo tisućama godina koristi kao lijek za cijeli niz tegoba i dobit ćete pravi hit, cinično navodi nutricionist Ian Marber poručujući da brojne domaće i uobičajene namirnice imaju potpuno jednak, pa i viši udio hranjivih i blagotvornih sastojaka.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Više članaka ...

Stranica 1 od 2