fbpx

Prirodan lijek ili nadriliječništvo?

Jesu li ginom natopljene grožđice kao lijek protiv bolova uzrokovanih artritisom prirodan lijek ili nadriliječništvo? Prema podacima američke zaklade za borbu protiv artritisa, http://www.arthritis.org/ 27 milijuna Amerikanaca pati od bolova uzrokovanih osteoartritisom, a još dodatnih 1.4 milijuna pati od reumatskog artritisa.

Prirodni dodaci prehrani i lijekovi na recept koji pomažu protiv bolova su skupi i imaju čitav niz nuspojava.

 

Stari narodni lijek protiv bolova uzrokovanih artritisom postaje sve popularniji, tako da i ljudi koji pate od artritisa i zdravstveni radnici, uključujući i Oprinog Dr. Oza, počinju obraćati sve vise pažnje na njega. Za svoju emisiju Dr. Oz http://www.doctoroz.com je istražio prirodne lijekove za olakšanje od bolova prouzrokovanih artritisom, uključujući i grožđice natopljene ginom.

  Prema tvrdnjama Dr. Oza, smrekine bobice koje daju okus ginu imaju veliku količinu terpentina. Terpentini se koriste u mnogim receptima protiv raznih upala. Grožđice su bogate antioksidantima, B vitaminima, mineralima, željezom, kalijem i kalcijem, a poznate su u industriji prirodne hrane i kao prirodni lijek za smanjenje bolova.

Da bi pripravili ovaj prirodni lijek, stavite jedan paketić grožđica u staklenu posudu i prelijte ih ginom. Kako biste bili sigurni da je gin pripravljen od smrekinih bobica, provjerite naljepnicu na boci. Dopustite grožđicama najmanje tjedan dana da potpuno upiju gin i nakon toga prekrijte posudu. Pojedite između 9 i 13 grožđica svaki dan.

Larry Wright je toliko uvjeren u djelotvornost ove terapije da je osnovao tvrtku za proizvodnju i distribuciju ginom natopljenih grožđica kako bi ih osobe koje traže lijek za ublažavanje bolova prouzrokovanih artritisom mogle nabaviti. Njegova kompanija se zove Pijane grožđice http://www.drunkenraisins.com/

Prema navodima kompanije, pakiranje od pola kilograma je dostatno za mjesec dana. Wright, koji ima 79 godina, tvrdi da ga je bol prouzrokovana artritisom mučila godinama, sve dok nije probao tretman ginom i grožđicama. Nakon što su bolovi prestali, počeo je dijeliti svoje Pijane Grožđice prijateljima i posao je krenuo. Wright u grožđice još dodaje cimet i med zbog njihovih protu-upalnih svojstava i zbog dobrog okusa.

Ublažavaju li ginom natopljene grožđice bol uzrokovanu artritisom ili su to samo priče za malu djecu? Najbolji način da to provjerite je da ih sami pripravite i provjerite njihovu djelotvornost.

Comments powered by CComment