fbpx

naomiNaomi Campbell, jedna od najdugovječnijih manekenskih zvijezda, koja i sa 40 godina izgleda kao na početku karijere prije 25 godina, odlazi u mirovinu. Vijest je to koja je kao munja pogodila modni svijet.

Crna pantera službeno odlazi zbog artritisa koji je muči i koji se u zadnje vrijeme pogoršao. Doktori su joj navodno preporučili da prestane nositi vrtoglavo visoke potpetice i zamijeni ih balerinkama. No, njezin artritis sigurno nije samo posljedica visokih potpetica, kaže prof. dr. Robert Kolundžić, ortoped u KBC-u Zagreb.

Riječ je o bolesti koja uglavnom nastaje zbog lošeg imunološkog sustava narušenog dugogodišnjim neprimjerenim načinom života. Stres, možda i streptokok, a sigurno i manjkava prehrana zbog raznih dijeta uz neprimjerene količine alkohola na kraju su rezultirali artritisom kod kojeg organizam uništava vlastito tkivo kao neprijateljsko.

Zglobovi otiču, hrskavica se mijenja, a bolovi postaju sve snažniji. Umjesto na modnu pistu manenka bi trebala kod fizioterapeuta na specijalne vježbe. Pitanje je jedino može li se diva othrvati starim porocima kako bi uspjela dostojanstveno ostarjeti.

POROCI

 • alkohol i cigarete: godinama je konzumirala alkohol i drogu, a prije godinu dana rekla je da joj organizam više ne može podnijeti te poroke te da joj može pomoći jedino rehabilitacija. Jednom je izjavila da dobar izgled duguje pušenju i opijanju.
 • kokain: Rebecca White, dugogodišnja asistentica Naomi Campbell, medijima je ispričala kako su Crna pantera i preminuli glumac Heath Ledger zajedno šmrkali kokain. ‘Male plave tablete’ redovno su miješali s alkoholom.
 • agresivno ponašanje: napadala je fotografe, policiju na aerodromu Heathrow i osobne pomoćnice, zbog čega je deset puta završila na sudu. Počelo je 1998., kad je telefonom napala svoju asistenticu Georginu Galanis te joj prijetila da će je izbaciti iz jurećeg automobila. Posljednje u nizu bilo je suđenje na sudu za ratne zločine u Leidschendamu blizu Haaga za dobivanje ‘krvavog dijamanta’ iz Sijera Leonea.
 • zabave: bogati dečko, Rus Vladimir Doronjin, poklonio joj je za 40. rođendan u ožujku ove godine zabavu u skupocjenom Eden Roc Hotelu na francuskoj rivijeri, koja je bila kruna cijelog tjedna partijanja u Cannesu. U rujnu je plesala nasred londonskog Bond Streeta sa znatno mlađim ljepoticama

POSAO

 • česta putovanja: Naomi je često letjela avionom s jednog kraja svijeta na drugi, zbog čega je imala problema s jet legom.
 • bojanje kose za snimanja: mijenjala je frizuru nebrojeno puta i ugrađivala ekstenzije koje oštećuju korijen vlasi.
 • dijete i loša prehrana: jela je brzu hranu, kao što je brzo živjela i nije marila za vitamine
 • visoke potpetice: nakon četvrt stoljeća vrtoglavo visoke potpetice na pistama i u privatnom životu deformirale su joj kosti.

POSLJEDICE

 • lice: koža je osušena i nezdrave boje zbog dugogodišnjeg konzumiranja alkohola, kokaina, cigareta i višednevnog uzastopnog partijanja, kao i suhog zraka u avionima
 • kosa: kada su je fotografirali u New Yorku s ofucanim umecima, otkrilo se da lijepa modna pantera - ćelavi. Sada ima periku
 • imunološki sustav: manjkavo se hranila, često držala razne dijete, konzumirala alkohol, drogu i cigarete, što je trajno oštetilo organizam, koji sada vlastito tkivo uništava kao neprijateljsko.


Izvor: jutarnji.hr

Comments powered by CComment