fbpx

kyle

KYLEU RHODESU dijagnosticirana je alopecia areata kada je imao samo dvije godine, a do 18. rođendana izgubio je kosu i dlake na cijelom tijelu. Međutim, zahvaljujući ideji njegova dermatologa, Kyle se danas može pohvaliti dugom plavom kosom.

Naime, dr. Brett King zaključio je da bi, budući da je njegovu ćelavost izazvala autoimuna bolest, trebali pokušati liječiti je lijekom za jednu drugu autoimunu bolest. Odluka je pala na Xeljanz, lijek koji se koristi za liječenje reumatoidnog artritisa.

"Bio sam oduševljen i bilo mi je drago zbog njega", govori dr. King koji tvrdi da je umjereno optimističan što se tiče liječenja 6,5 milijuna oboljelih od ove bolesti te da lijek želi iskušati na još nekoliko pacijenata.

S druge strane, dr. George Cotsarelis nije uvjeren da je riječ o dobroj ideji jer neki koji su uzimali ovaj lijek umirali su od infekcija dok je kod drugih povećan rizik od oboljenja od raka.

 

"Ovaj lijek ima ružne nuspojave. Pacijenti će morati odlučiti žele li toliko riskirati", govori Cotsarelis.

Dr. King pak želi napraviti kremu od Xeljanza kako bi izbjegao štetne posljedice za cijelo tijelo, a dodaje i kako je lijek Rhodesu pomogao oko psorijaze.

Nažalost, oni koji se bore s ćelavošću izazvanom starenjem nemaju se čemu radovati jer njihov problem nema iste uzroke.

Comments powered by CComment