fbpx

Hirudoterapija je jedna od najstarijih testiranih metode medicine. U starijim dokumentima, naprimjer, postoje dokazi da je mudra Kleopatra ozdravila uz pomoć pijavica od teške bolesti, naredila da je da se zidovi piramida oslikaju prikazima pijavica za deset generacija. Čak u kineskom rukopisu 10 000 godina pr. Kr. spominju kako se učinkovito pijavica bori različitim tumorima. Postoje otkrića u faraonovim grobnicama gdje je prikazan rad, tj., liječenje pijavicama. Ima indicija, gdje u Kuranu opisuje liječenje pijavicama, isto tako je opisano u Bibliji.

Saznanje da su veliki iscjeljitelji Hipokrat, Galen, Avicena, uspješno liječili pacijente metodom HIRUDOTHERAPY. U 19. st. Rusija doktor nije odlazio pacijentima, a da pritom ne uzme sa sobom pijavice. U starim rukopisima je zabilježeno da pionir uopće poznato HIRUDOTHERAPY smatra se drevni Grk Nikadir iz Kolofona 8200 -130 g. pr. Kr.). u ovu vrst stare provjerene medicine mi nemamo pravo sumnjati, kao i skeptično gledati na HIRUDOTHERAPY.

HIRUDOTHERAPY (lat. "hirudo" – pijavice), to je tretman s pijavicama. Jako je važno reći da poznajemo cca 400 vrsta pijavica, ali samo medicinska pijavica (Hirudo Medicinalis) i 2 podvrste mogu se upotrebljavati u medicinske svrhe. To je jedna tradicionalna medicina, koja svakim danom je sve važnija. Sama povijest zalazi u antičko vrijeme. U Egiptu medicinske pijavice su poznate 1500 godina prije Krista. U današnje vrijeme ustanovljeno je da efekt HIRUDOTHERAPY pozitivan, tj., otkrivene su aktivne tvari iste ( hirudin, hialuronidaza, bdelini, eglini, destabilaza, itd...), to su fermenti, koje pijavica izluči u pacijenta. Teško je zamisliti da su faraoni oslikali piramide s prikazima medicinskih pijavica.

Danas HIRUDOTHERAPY predstavlja jedan novi wake-up. Sam tretman pijavicama promoviran je toliko da u biti pijavica može liječiti skoro sve bolesti. Mora se primjetiti da je pijavica instrument broj 1, koji elminira infekcije kod pacijenta. Medicinske pijavice (Hirudo medicinalis) uzgajaju u specijalnim biotvornicama, gdje se provodi ozbiljna karantena.

HIRUDOTHERAPY – je najmodernija metoda liječenja, jer pijavica osjeća bolest i odabere mjesto ugriza. Pijavica reorganizira iu poboljšava metabolizam, pomlađuje tijelo i normalno jako puno se koristi u kozmetologiji. Njen sekret eliminira ugruške krv i povećava protok krvi, s druge strane, pijavica djeluje kao direktna igla i potiče snažan efekt zamjenjujući akupunkturu. HIRUDOTHERAPY potencira tjelesnu energiju, poboljšava raspoloženje, eliminira teško psihičko stanje, povećava seks efekt, pobuđuje umno stvaralaštvo, kao i volju za život, energiju, humor, itd... Kod aktivnosti pijavica ugrize do dubine 1 – 1,5 mm kože i zatim ubrizgava fermente, kod samotretiranja krv izgubi sposobnost koagulacije i bude više likvidno i fluidno. Medcinska pijavica je veliki instrument za eliminiranje bolova, upala, jer u njenom sekretu ima anestetika, antiinflamatoričke i antibakteričke tvari.

Bolesti koje liječimo medicinskim pijavicama

 • Varikozno proširene vene, Tromboflebitis, tromboze, limfostaza
 • Hemoroidi
 • Plućne bolesti: Bronhijalna astma, Bronhitise …
 • Alergije (sve)
 • Kožne bolesti: Dermatitis, Acne vulgaris, Psorijaza, Furunkuloza …
 • Bolesti probavnog sustava: Gastritis, holicistitis, Pankreatitis, Kolitis, Hepatitise, Ciroza jetre …
 • Bolesti bubrega: Pijelonefritis, Nefrolitiaza (bubrežnikamenac)
 • Bolesti urogenitalnog trakta muški i ženske: Cistitis, Ciste, Neplodnost, Adenoma prostate, Impotencija, Prostatitis, Patološko srastanje tkiva, Upala jajnika, Miome, Endometrioze, Menstrualne tegobe, Klimakterički sindrom …
 • Bolesti nervnog sustava: Glavobolje, Migrena, Vrtoglavice, Nesanica, Depresija, Encefalopatija, Neuritisi i Neuropatije, Išias, Radikulitis …
 • Bolesti koštano – mišićnog sustava: Osteohondrozis, Osteoporozis, Diskohernije, Artritis, Artrozis, Reumatizam, Ankiloza, Miozitis, Giht, Meniskus …
 • Endokrinološke bolesti: Diabetes, Bolesti štitnjače …
 • Ovisnosti od droge i alkohola
 • Traume: Hematome, Rane, Prelome, Ozljede, Potres mozga, Ugriz zmije
 • U kozmetici: Tretman pomlađivanja, Bore, Posljedica akni
 • U onkologiji

 

Izvor: hipokrat-hirudo.eu

Comments powered by CComment