fbpx

Epidemija novog koronavirusa (COVID-19) globalna je zdravstvena prijetnja koja, s obzirom na enorman zdravstveni i ekonomski teret koji predstavlja, zahtijeva intenzivan proaktivan pristup u pronalaženju svih mogućih sredstava kojima će se smanjiti pobol, ubrzati oporavak oboljelih i smanjiti rizik od smrti.

Nažalost, trenutačni jaz u znanju o čovjekovom imunološkom odgovoru na ovaj virus prepreka je liječenju bolesti. Ali zato se možemo osloniti na drugi pristup – potaknuti imunološki zaštitni mehanizam uporabom imunomodulatora jer je poznato da je u ranim fazama bolesti zaštitni imunološki odgovor ključan za uklanjanje virusa, pa su sve strategije za poboljšanje imunološkog odgovora važne. Čovjek je dio prirode, ona ga hrani i opskrbljuje energijom, iz nje crpi snagu, pomoću nje se obnavlja. To vrijedi i za naš imunitet, stoga ne zaboravimo da njegova snaga počiva na raznovrsnosti zdravih namirnica, toplini i vibracijama sunca, zraku i vodi. On posebno voli cink, vitamin C, selen, magnezij, omega3, i dakako vitamin D3. A u mnogim biljkama skrivaju se čudesne molekule, tvari koje ća ga posebno okrijepiti.

Vitamin D je dostupan u web trgovini zajednice Moj – artritis. Kliknite i naručite.

TEKUĆA FORMULA SAMBUREX

Tako je i stvoren SambuRex -  vrlo snažan koncentrirani pripravak formuliran da sinergijom aktivnih sastojaka pruži učinkovitu, prirodnu podršku imunološkom sustavu. Sinergija bazge, ehinaceje i kozlinca u kombinaciji sa vitaminom C i cinkom dolazi u ovom pripravku do punog izražaja pružajući oslonac imunološkom sustavu u doba respiratornih i probavnih infekcija. Osobito ga preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, slabokrvnim i kronično umornim osobama.
Posebno je važna bazga jer bobice bazge sadrže tvari koje mogu onemogućiti prodor virusa u stanice te njegovo umnažanje unutar stanice. Bazga posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve (Roschek B Jr, Fink RC, McMichael MD, Li D, Alberte RS. Phytochemistry. 2009 Jul;70(10):1255-61. Epub 2009 Aug 12.). O tome koliko svakodnevno unosimo vitamin C ovisi kolko će naše obrambene stanice biti u stanju svakodnevno se nositi s uljezima. Upravo neutrofili, stanice koje prve stupaju u obranu tijela od napadača sadrže iznimno visoke koncentracije vitamina C i to se smatra ključnim za njihovu funkciju. Cink ima izuzetno značajnu ulogu u radu imunološkog sustava jer razmjerno njegovom  nedostatku u organizmu slabi i naša sposobnost obrane od virusa te se povećava rizik za nastanak imunoloških poremećaja. Ehinacea je među najpoznatijima imunostimulirajućim biljkama koja sadrži i one aktivne tvari koje mogu spriječiti razmnožavanje virusa, ponajviše herpesa i gripe. Ehinaceja povećava razinu properdina, tvari koja je uključena u tjelesni sustav otpora virusima i bakterijama. Ehinacin štiti stanice od djelovanja virusa mehanizmima sličnim djelovanju interferona. Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu kozlinca i ehinaceje na prvi znak prehlade.

SambuRex možete pronaći na Moj artritis web trgovini: https://webshop.moj-artritis.com/calivita-proizvodi/samburex-240-ml.

 

Članak preuzet iz časopisa CaliNews, god XX, broj 07 (url: https://view.publitas.com/calivita-hrvatska/calinews-2020-ljeto/page/2-3)

 

Comments powered by CComment