fbpx

phyllisSa 14 godina je postala balerina, sa 18 plesačica, a u 85. godini joj je zaprijetio artritis pa je lijek našla u jogi. U lipnju 2014. godine, s punih 89 ljeta, Phylis Sues objavljuje intervju sa svojim učiteljem joge.

Phylis Sues u 89-oj inspirira publiku širom svijeta, a joga joj pomaže održati balans i elastičnost koja joj je potrebna za ples.

“Joga je izazov koji će promijeniti vaš život i ispuniti ga zdravljem, radošću, sigurnošću i istinom.” Ovim riječima osamdesetdevetogodišnja Amerikanka opisuje svoje iskustvo s jogom.

Duhovna moć kojom Phylis Sues zrači motiviše nas i budi u nama inspiraciju. Tokom cijelog života ona pomjera granice. Veliki je zaljubljenik u balet, a njena energija rezultira produktivnošću u svijetu mode, plesa, muzike. Godinama je nastupala na Brodveju, a sa plesnim partnerom Donaldom Weissmullerom i po cijelom svijetu. Za nju je svaki dan novi povod za kreativnost, za suočavanje sa svojim strahovima i ostvarenje svih potencijala. Neverovatan izvor svoje strasti pronalazi u klaviru, džezu, tangu, i jogi.

“Joga je pravi dar života. Vaše tijelo je hram i ako se prepustite otkrićete jezik univerzalnosti. Ona čisti vaš um i energizuje vaše tijelo, daje vam slobodu da uradite i ono što niste vjerovali da možete. Ne radi se tu o hrabrosti, već o predanosti. Kada se odlučite za jogu vaš napredak postaje pozitivan i uzbudljiv. Kada se prepustite izazovu vaše tijelo i um će djelovati nevjerovatnom snagom”, kaže Phylis koja ne propušta ni jedan čas joge.

Jogom se bavi već šest godina iako je imala artritis i osteoporozu. Ove bolesti reaguju na pokrete i težinu vašeg tijela te za jogu ne postoji starosna granica. Kada ste u miru sa samim sobom i crpite pozitivnu energiju života sposobni ste za nevjerovatne stvari. Joga će poboljšati vaš život bilo da ste u dvadesetim ili zrelijim godinama.

“Ne želim samo da postojim. Želim da živim kvalitetno. To za mene znači snagu tijela, elastičnost, balans i aktivan um.”

 

Izvor: blog.neum-bih.com

Comments powered by CComment