fbpx

Visoke pete i loša obuća vode do artritisa

Najnovije istraživanje nam otkriva kako zbog visokih peta i loše obuće na kraju možete dobiti artritis.

Prema riječima stručnjaka, nevjerojatnih 60 posto artritisa utječe na noge i često je uzrokovan nošenjem obuće koja nije prikladna vašem stopalu, kao što su recimo štikle.

Stručnjaci otkrivaju kako su visoke pete sklone mijenjanju držanja tijela te povećanja pritiska na zglobove stopala, gležnja i koljena, čime se povećava rizik od osteoartritisa.

Artritis povezan s visokim petama...?!

Također je otkriveno kako 22 posto odraslih vjeruje da je artritis neizbježan ishod starosti i da ne postoji prevencija. Istraživanje je također pokazalo kako 77 posto žena i muškaraca ne nosi obuću koja je posebno dizajnirana za sport kojim se bave.

„Iako je vjerojatnije da će vam se razviti artritis kako ste stariji, on se može pojaviti u bilo kojoj dobi. Dobra vijest je da postoje jednostavne stvari koje možete učiniti kako bi se spriječio i liječio," Top News prenosi izjavu profesora Anthonya Redmonda, podijatra i istraživača artritisa.

high heels 2Odaberite pravu obuću

„Odabir prave obuće pomoći će smanjiti stres koji se vrši na noge i zglobove tijekom svakodnevnih aktivnosti te će dodatno pomoći u smanjenju rizika od ozljede i oštećenja zglobova. Za svakodnevno nošenje, preporučuje se obuća s okruglim vrhom cipele, s petom koja nije viša od dva do tri centimetra te s tabanima koji upijaju udarce kako bi se smanjio pritisak na zglobove," za kraj savjetuje Redmond.

 

Izvor: centar-zdravlja.net

Comments powered by CComment

Izdvojene vijesti

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!