fbpx

Renarthro kapsule, gel i med

Pametniji odabir od glukozamina i kondroitina - Renarthro

Dostupno u webtrgovini zajednice Moj-artritis.com. Kliknite ovdje i naručite Na tržištu se od početka ove godine nalazi novi dodatak prehrani za kojega proizvođač tvrdi da je znatno efikasniji i sigurniji od starijih proizvoda na bazi gukozamina i kondroitina. Novi proizvod, Renarthro, u svom sastavu sadrži ekstrakte tamjana i smirne, biljaka koje se već dugi niz godina koriste u liječenju upalnih procesa i boli, te biološki aktivne proteine iz sirutke koji dodatno multipliciraju protektivni učinak na očuvanje zdravlja hrskavice. Ova kombinacija sastojaka je jedinstvena je u svijetu po svojoj formulaciji.

Glukozamin i kondroitin –stara garda

Dodaci prehrani na bazi glukozamina i kondroitina u SAD-u su 1997. godine postali poznati gotovo preko noći, nakon što su spomenuti u knjizi „The Artritis Cure", uspješnici doktora Jasona Theodosakisa s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Arizoni. U knjizi je opisano oko 30 kliničkih istraživanja - uglavnom provedenih u Europi - koja su pokazala da glukozamin (dobiven iz oklopa rakova) i kondroitin (dobiven uglavnom iz hrskavice morskih pasa ili kravljih dušnika) pomažu u borbi protiv osteoartritisa i artroza.

S vremenom su ovi dodaci prehrani postali vrlo popularni, ali najnovija GAIT studija provedena na velikom broju ispitanika pokazuje da su tek neznatno bolji od placeba. Ta studija je potvrdila ono što je osobno iskusilo većina potrošača, a to je da je za početak djelovanja potrebno mjesec ili dva uzimanja, te da oko 40% potrošača nikada ne osjeti znatnije poboljšanje.

Ekstrakt tamjana - ponovo otkriveni ayurvedski lijek.

Znatnije poboljšanje brzine i efikasnosti djelovanja dogodilo se kada su neki proizvođači počeli koristiti ekstrakt indijskog tamjana (Boswellia Serrata) u kombinaciji s glukozaminon i kondroitinom. U kliničkim istraživanjima potvrđeno je da takvi proizvodi znatno brže smanjuju bolove i upalu povezanu s artrozama.

 Renarthro ne sadrži glukozamin i kondroitin

Slijedeći iskorak u efikasnosti napravljen je pomoću preparata koji uopće nema glukozamin i kondroitin u svom sastavu. Prateći najnovija saznanja i trendove na području proizvoda za očuvanje zdravlja zglobova hrvatska tvrtka Farmavita je razvila proizvod Renarthro® (www.renarthro.com). Ovaj proizvod je kombinacija ekstrakta tamjana, ekstrakta smirne i sirutke. Ova receptura jedinstvena je u svijetu i zaštićena patentnom prijavom. Inovacija se očituje u tome da učinkovitost Renarthra nije jednostavan zbroj djelovanja pojedinačnih komponenti, već se radi o sinergiji pri čemu se multiplicira djelovanje svakog sastojka. Na taj način dobiven je proizvod koji ima znatno brže djelovanje i efikasnost u odnosu na starije proizvode na bazi glukozamina i kondroitina. Osim toga postoji i čitav niz drugih prednosti u usporedbi s proizvodima na bazi glukozamina i kondroitina, koje su prikazane u sljedećoj tablici.

 

Proizvodi na bazi
glukozamina/kondroitina

Tamjan, smirna i
Osteol = Renarthro®

30 do 60 dana do osjetnog poboljšanja.

3 do 7 dana za osjetno poboljšanje.

Preporučena dnevna doza je 2700 mg
(čak do 12  kapsula na dan).

Preporučena dnevna doza  je 700 mg
(samo dvije kapsule na dan).

Dobivanje iz hrskavice morskih pasa, riba, kravljih dušnika te ljuštura rakova.
Potrošnja potiče istrebljenje nekih ugroženih vrsta morskih pasa.

Sakupljanje smole sa stabala drveća, pri čemu se drveće ne  oštećuje.
Osteol se dobiva iz sirutke iz proizvodnje mliječnih proizvoda.

Neugodan miris po životinjskim otpacima.

Ugodan miris tamjana i smirne.

Moguće su opasne alergije kod osoba alergičnih na plodove mora.

Sastojci imaju dokazano protualergijsko djelovanje (inhibira 5-LOX enzim). Pogodan za  osobe  koje pate od astme i alergija.

Postoje indikacije da potiču stvaranje inzulinske rezistencije, opasne za  dijabetičare.

Pospješuje metabolizam glukoze i masti. Pogodan za osobe s povišenom razinom šećera i/ili kolesterola u krvi.

Često uzrokuju nadimanje i vjetrove.

Pospješuje probavu. Pogodan za osobe  s ulceroznim kolitisom i/iliCrohnovom bolešću.

Sirovine životinjskog porijekla koje nisu prihvatljive za vegetarijance.

Sirovine su pogodne za lakto-vegetarijance.

 

Narodna medicina već stoljećima koristi aromatične smole tamjana i smirne u svrhu liječenja različitih kroničnih upalnih oboljenja. Biblija, egipatski papirusi, Vede i Kur'an spominju tamjan i smirnu. Tri mudraca - Gašpar, Melkior i Baltazar donijeli su upravo tamjan i smirnu na poklon malome Isusu. U njihovo vrijeme, to su uz zlato bili najvredniji pokloni.

Suvremena znanost potvrdila je da tamjan sadrži bosvelijsku kiselinu, koja posjeduje snažna protuupalna i analgetička svojstva. Također je potvrđeno da ekstrakt smirne sadrži djelatne sastojke koji sprečavaju djelovanje enzima (kolagenaze, hijaluronidaze) odgovornih za razgradnju i degeneraciju hrskavice. Osteol™ je specifični bioaktivni protein iz sirutke mlijeka. Osteol je u znanstvenim ispitivanjima dokazao zaštitno i regenerativno djelovanje na kondrocite (stanice hrkavice).

Comments powered by CComment