fbpx

Recept za zdravlje zglobova

U današnje vrijeme, naša prehrana je bogata namirnicama koje "izvlače" kalcij iz kostiju umjesto da im pomažu u izgradnji i normalnom funkcioniranju.

Šećer, mlijeko i mliječni proizvodi su na popisu takvih namirnica, no srećom postoji jedna manje zastupljena u našoj prehrani, a gotovo svaka domaćica je koristi u pripremi kolača i slastica.

Riječ je o običnoj želatini. Za pripremu ovog jednostavnog recepta, ne treba vam puno novaca niti vremena, a rezultati u vidu boljeg stanja kostiju, vidljivi su već za tjedan dana.

Recept za zdravlje kostiju i zglobova

Možete kupiti u bilo kojoj prodavaonici 150 grama bilo koje jestive želatine, s voćnim okusom ili bez (prijedlog je bijela želatina dr. Oetkera). To je mjera za kuru liječenja od mjesec dana.

Navečer uspite 5 grama želatine (dvije ravne žličice) u 1/4 čaše hladne vode iz frižidera. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji do jutra van hladnjaka. Želatina će preko noći nabubriti i pretvoriti se u žele. Ujutro popijete smjesu na prazan želudac koju možete pomiješati sa sokom, jogurtom ili bilo čime po vašem izboru. Doručak možete jesti nakon 15-20 minuta.

Ova kura liječenja treba trajati 30 dana, a možete je ponoviti opet nakon 6 mjeseci. Terapija daje rezultate već nakon sedam dana tako što bolovi u zglobovima, leđima, nogama i kralježnici nestaju.

Konzumiranjem želatine, obnavlja se narušeno "podmazivanje" i nesmetan rad zglobova. Poznato je također, kako zdravi zglobovi utječu i na pravilan rad mnogih drugih organa u tijelu jer je sve u našem organizmu povezano. Naposljetku, mi smo mali mikrokozmos koji funkcionira skladno ukoliko su svi njegovi dijelovi zdravi.

Jedini problem koji vam se može javiti kod ove terapije je nevjerica u ovu jednostavnu metodu liječenja. No, ona brzo nestaje kako se povlače svi neželjeni simptomi bolova. Stoga, požurite u dućan po par paketića želatine i počnite s kurom!

Izvor: alternativa.hr

Comments powered by CComment