fbpx

Zašto je zahvalnost važna? Jednostavno je: ako znate za što ste zahvalni u upravo proteklom danu, to znači da ste se u jednom trenutku toga dana zaustavili, razmislili o svemu što ste doživjeli te se osvrnuli na dan i sebe. Sigurno ste u tom danu pronašli nešto pozitivno, nešto na čemu ste zahvalni.

pozitivno-razmisljanjeNaravno, u teškim životnim trenucima zahvalnost je teško osjetiti. Upravo su ti trenuci najbolji za prepoznavanje onoga na čemu treba biti zahvalan. Ne morate biti zahvalni nađete li se u teškoj situaciji, no ako u toj situaciji, umjesto da paničarite, uspijete prepoznati sve ono na čemu možete biti zahvalni, taj će osjećaj umanjiti vaš strah. Zahvalnost će vam otvoriti oči kako biste jasnije sagledali situaciju kojoj se nalazite, stoga otvorite svoj um za nova rješenja i prepreke će se pretvoriti u prilike!

A zašto zahvalnost treba vježbati? Jer nismo svi rođeni takvi da budemo pozitivni od prve, ali to možemo postati. Zahvalnost ne dolazi jednostavno i lako kao negativnost, ali zato donosi pozitivan način razmišljanja. Slijedite pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći da se pokrenete!

Započnite dnevnik zahvalnosti

Odaberite vrijeme u danu kada možete uzeti pet minuta mira i zapišite na čemu ste zahvalni.

Zaboravite na jadikovke

Obećajte si da deset dana u nizu nijedna jadikovka neće prijeći preko vaših usana. Kada vas netko pita: "Kako ste?", recite: "Super!" i ispričajte mu nešto što je u vama toga dana potaknulo osjećaj zahvalnosti.

Pretvorite negativno u pozitivno

Primijetite li nešto negativno u svojoj okolini, svjesno to pretvorite u nešto pozitivno: ako vam je u uredu prevelika gužva, to je zato što je pun genijalnih ljudi!

Svaki dan nekome recite nešto lijepo

Pronađite nešto lijepo na prijateljici ili kolegi. Ili jednostavno podijelite s nekim nešto lijepo što ste danas vidjeli. Jesen je prekrasno doba!

Ne zaustavljajte se!

Kada vam zahvalnost unese pozitivu u život, nemojte prestati! Kao i s mišićima, prestanete li vježbati, rezultati će nestati!

 

Izvor: tportal.hr

Comments powered by CComment