fbpx

Pčelar Končar

Pčelar Branko Končar iz Prijedora uzgojem pčela bavi se 15 godina, a poznat je i po tome što već desetljeće pčelinji otrov koristi za liječenje mnogih bolesti, među kojima i multiple skleroze za koju zvanična medicina nije pronašla lijek.

Apitox-terapija ili liječenje pčelinjim otrovom Končar koristi za liječenje bolesti perifernog živčanog sistema, reumatskih bolesti, problema s artritisom, proširenim venama i kapilarama, reumatske tegobe i periferni živčanini sistem gdje je pčelinji otrov vrlo efikasan.

Pčelinji otrov može vas riješiti bronhitisa i astme

Končar je pčelinji otrov prvi put upotrijebio na sebi, jer mu je prst desne ruke zahvatio artritis, a stanje se zakompliciralo kada je trebao ići na amputiranje prsta.

- Nakon više pčelinjih uboda prst sam potpuno izliječio, vratila mu se prirodna boja, a skoro ga je bila zahvatila gangrena - rekao je Končar.

Poslije toga, Branko se posvetio proučavanju literature i sada se apiterapijom bavi gotovo svakodnevno.

Onaj tko se želi liječiti pčelinjim otrovom, prethodno treba provjeriti da nije alergičan.

- Prvi tretman podrazumijeva tri uboda. Terapija se primjenjuje svaki treći dan, a svaki sljedeći put povećava se za po dva uboda. Nikada se ne daje više od 18 uboda u jednom tretmanu. Kod opće slabosti organizma toga dana se ne radi tretman - ispričao je Končar.

On napominje da uz primjenu pčelinjeg otrova bezuvjetno treba poštovati način ishrane, ne smije se piti alkohol, jesti kiselo, čak ni kiselo voće, masnoće životinjskog porijekla, crveno meso, čokolada, kava, konzervirana hrana...

- U vrijeme svake terapije pčelinjim otrovom treba jesti i druge pčelinje proizvode, rekao je Končar dodajući da pravila ponašanja određuju uspjeh terapije pčelinjim otrovom.

Sve više ljudi odlučuje se za ovaj vid liječenja, a Končar kaže da njegovi sugrađani žele i da košnice postave na prozore kuća.

- U Banjaluci sam ugradio nekoliko košnica na prozore i riječ je o klasičnim, malo modificiranim košnicama, a ne providnim kakve se proizvode u svijetu. Pčele rade u mraku i svjetlost za njih nije prirodno okruženje - kaže Končar.

“Urbana košnica” je neobična konstrukcija namijenjena vješanju u zatvorenom prostoru, a budući da je napravljena od prozirnih materijala, mogu se promatrati insekti “na djelu”. Na jednoj strani nalazi se košnica, a na drugoj stalak sa cvijećem pa ovaj izum ujedno predstavlja i zanimljivu dekoraciju.

Melitox Umjeto ubadnja pčela, puno sigurnije i ugodnije je koristiti kremu s pčelinjim otrovom.
Kremu s pčelinjim otorovom možete kupiti u web trovini zajenice Moj-artritis
Krema služi za masažu. Napravljena je prema orginalnoj ruskoj recepturi, 
čija je djelotvornost klinički ispitana.

 

Upotreba pčelinjeg otrova u Rusiji

U Rusiji se pčelinji otrov legalno koristi u liječenju Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, dječje cerebralne paralize, narkomanije, alkoholizma, pušenja… Dokazano je da pčelari, koje pčele često bodu, najčešće ne oboljevaju od raka, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, multiple skleroze ni drugih autoimunih bolesti.


Izvor: banjaluka-info.com

Comments powered by CComment