Medicinski proizvodi - Moj-artritis Zajednica

Medicinski proizvodi

franz gruppel kl 1Holzhacker Franzbranntwein tonik i gel kozmetika je za kućnu uporabu, proizvedena po drevnoj recepturi za utrljavanje i grgljanje. Holzhacker linija proizvoda za masažu je pripravak iz čistog alkohola, ekstrakta arnike, ulja borovih iglica, mentola, kamfora i čistog vinskog destilata. Idealan za osvježenje i ublažavanje napetosti.
Upotrebljava se: u sportu, prilikom pješačenja, na putovanju, pri povećanim dnevnim naporima, za okrepljujuće masaže tijela, u brizi za bolesne i nemoćne, za osvježenje usne šupljine. Prvi osjet je rashlađivanje, čime se osvježavaju umorni, napeti mišići i time doprinosi ugodnom osvježenju.

dr Vlatković MiljkoUsprkos teškoj financijskoj situaciji lječničski timovi Kliničke bolnice (KB) Mostar nastavljaju nizati uspjehe po kojima se prepoznaju u cijelom svijetu. Tako je tim KB-a pod vodstvom dr. Sande Vlatković Miljko, u saradnji s stručnjacima iz Amerike, Nizozemske i Austrije, prvi u svijetu izvršio implantaciju specijalnog aparata za liječenje reumatoidnog artritisa.

Ultrazvučni uređaj malen poput mobitela mogao bi revolucionarizirati ublažavanje boli za mnoge bolesnike koji pate od artritisa.

Bolno koljenoOsobe koje pate od artritisa znaju kako je kronična upala zglobova gotovo nemoguća za tretirati, te se svakodnevno bore s boli. Uzimanje lijekova za kontroliranje boli nešto je s čime se konstantno susreću, a često upravo ti lijekovi ostavljaju negativne posljedice na njihovo zdravlje.
Međutim, stručnjak biomedicinskog inženjeringa na Sveučilištu Cornell razvio je ultrazvučni uređaj koji im može dati rezultate kod kuće. Za razliku od skupih i dugotrajnih posjeta liječniku i terapija koje se provode u rehabilitacijskim centrima, bolesnici će moći sami sebi administrirati terapiju, gdje god požele.

magnetna_narkuvicaBakrene i magnetne narukvice ne mogu ublažiti bolove i oticanje izazvano reumatoidnim artritisom, pokazalo je najnovije američko istraživanje.

Pružaju jedino placebo učinak.

Reumatoidni artritis kronična je bolest bez lijeka. Određenim porehrambenim navikama, redovitim vježbanjem i radom "na sebi“, ona se može držati pod kontrolom, ali se ne može izliječiti, s obzirom na to da je riječ o autoimunoj bolesti.

Glukozamin, kondroitin sulfat i njihova kombinacija u liječenju boli pri osteoartritisu koljena

Osteoartritis je degenerativna zglobna bolest, nepoznatog uzroka, u kojoj dolazi do uništenja hrskavice i promjena na kostima oko zgloba i naposljetku poremećaja u pokretljivosti samog zgloba. To je ujedno i najčešća zglobna bolest u općoj populaciji. Procjenjuje se da pogađa više od 20 milijuna Amerikanaca, a očekivanja su da će se te brojke u narednih 20 godina i udvostručiti. Simptomi bolesti kao što su bol u zglobovima, oteklina, ukočenost  i  ograničena pokretljivost zgloba znatno utječu na kvalitetu života pojedinca. Današnja terapija uglavnom je simptomatska i odnosi se na liječenje boli, a ne samog uzroka bolesti. Najviše se koriste analgetici i nesteroidni protuupalni lijekovi, međutim njihovo djelovanje nije potpuno, ne djeluju na sve simptome bolesti već samo otklanjaju bol a isto tako je upitna i sigurnost njihova dugotrajnog korištenja u pogledu kardiovaskularnih i gastrointestinalnih nuspojava.

mlijeko kostRezultati  istraživanja objavljeni u časopisu „Osteoarthritis and Cartilage“ pokazali su da laktoferin utječe na hrskavične stanice dvojako. Vežući se za poseban receptor na kondrocitima izaziva njihovu proliferaciju odnosno umnožavanje stanica i rast istih. Istovremeno laktoferin aktivira proteaze, enzime čija je zadaća razgradnja i "čišćenje" oštećenog tkiva da bi se stvorili uvjeti za anaboličke procese, odnosno rast nove, zdrave hrskavice.

Upala je odgovor organizma na oštećenje stanica. Njezina je zadaća pomoću  upalnih faktora potpuno otkloniti odnosno razgraditi nefunkcionalno i oštećeno tkivo, te stvoriti uvjete za rast novih stanica.

Prilikom upale ili oštećenja hrskavice jedini izvor za obnovu su kondrociti, hrskavične stanice koje se nalaze u njezinim dubljim slojevima. Njihovim rastom i umnožavanjem bit će zamijenjene oštećene stanice.

Pridružite nam se!

Pronađite srodnu dušu za druženje, razmjenu i podršku.

Pratite nas na

facebook   google plus   twitter

Udjelite Like za podršku

Web trgovina zajednice Moj-artritis