Riblje ulje i aspririn = Novi lijek za kronične bolesti? - Moj-artritis Zajednica

docZnastvenici čije je istraživanje objavljeno u časopisu Chemistry & Biology, ističu da se, prije nego počnete konzumirati omega 3 masne kiseline i aspirin zajedno, svakako posavjetujete s liječnikom. Omega 3 masne kiseline se nalaze u masnoj ribi (losos, sardine), piletini, orašastim plodovima, kelju, špinatu i biljnim uljima. Aspirin se već godinama koristi za smanjenje rizika od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava.

Američki znanstvenici su dokazali da riblje ulje i aspirin zajedno imaju odlično djelovanje u ublažavanju upale koja uzrokuje nastanak raznih bolesti, uključujući bolesti srca, rak, artritis i Alzheimerovu bolest. Upala je prirodan odgovor tijela na prisutnost stranih tijela i ozljedu.

Kronična upala, koje se ne liječi, može uzrokovati oštećenja srca i moždanih stanica, što povećava rizik od nastanka srčanog i moždanog udara. Također može smanjiti osjetljivost tijela na inzulin i uzrokovati nastanak dijabetesa.

Znanstvenici su ustanovili da riblje ulje i aspirin mogu pomoći u ublažavanju simptoma kroničnih upalnih bolesti kao što je artritis.

Kada se u tijelu dogodi nešto loše, ono će automatski reagirati na način da problem treba ukloniti, a simptomi kronične upale su znak da tijelo pokušava samo sebe izliječiti.
Aspirin, kao i omega 3 masne kiseline, ima protuupalno djelovanje. Ako se uzimaju zajedno mogu regulirati djelovanje imunološkog sustava.

Prema iskustvima nekih ljudi u Hrvatskoj još bolji rezultati postižu kombinacijom Renarthro kapsula i ribljeg ulja. Renartho sadrži ekstrakte iz tamjana, smirne i sirutke.  

 

 

 

Izvor: centar-zdravlja.net

Pridružite nam se!

Pronađite srodnu dušu za druženje, razmjenu i podršku.

Pratite nas na

facebook   google plus   twitter

UDJELITE LIKE ZA PODRŠKU

Web trgovina zajednice Moj-artritis